Wenkbrauwserums, alles wat je erover moet weten - SerumGeeks

Wenkbrauwserums, alles wat je erover moet weten

Wenkbrauwen laten groeien: Het kiezen van de juiste wenkbrauwserum

Elke man en vrouw droomt van de perfecte wenkbrauwen, helaas is het moeilijk om het woord ‘perfect’ ervoor te definiëren. Dit komt omdat de wenkbrauw trend  over de jaren heen vaak is veranderd. Één van deze trends was dat vroeger dunne wenkbrauwen helemaal in waren, hier hebben vele mannen en vrouwen aan meegedaan waar ze achteraf toch een beetje spijt van hebben gehad.We zien nu de trend van dikke volle wenkbrauwen hebben weer terugkomen in de mode en daarmee ook de vraag naar een kwalitatieve wenkbrauwserum.

Daarom hebben we deze blog samen gesteld om jou de wenkbrauwen te geven die je altijd al hebt gewild of ooit hebt gehad.

Oorzaken dunne wenkbrauwen/kale plekken

 • Epileren
 • Erfelijke aanleg
 • Stress/ hormonale schommelingen
 • Medicijn gebruik
 • Onderliggende ziekte
 • Voeding

Om dat je verschillende maatregelen kan nemen voor bovengenoemde oorzaken, is het belangrijk om te weten met welke jij kampt.

In dit artikel vind je:

 • Epileren
 • Erfelijke aanleg
 • Stress/ hormonale schommelingen
 • Medicijn gebruik
 • Onderliggende ziektes
 • Voeding

Alle oorzaken op een rijtje

Epileren

Epileren houdt in dat het haartje wordt verwijderd met de haarwortel. Dit is een oorzaak die in veel gevallen moeilijk is om op te lossen om een simpele reden, de wortel is verwijderd.. 

Om je wenkbrauwen zo dik mogelijk te laten groeien moeten we de haarwortel stimuleren om sterke volle haren te maken. De vraag is daarom ook of de haarwortel nog intact is gebleven om gestimuleerd te kunnen worden.

Onze aanrader is daarom ook voor iedereen die in deze categorie valt een wenkbrauwserum te kiezen die een stofje bevat die direct kan aangrijpen om de haargroei cyclus van de wortel te stimuleren. Op deze manier zal je er op de snelste manier achter komen of het mogelijk is om de overige haarwortels te stimuleren en de wenkbrauwen te krijgen die je wilt.

Erfelijke aanleg

Dit spreekt voor zich, je hebt een aanleg om dunne wenkbrauwen te hebben. Maar vrees niet te snel. Als je iemand bent geweest die weinig aan zijn wenkbrauwen heeft gedaan, betekent dit hoogst waarschijnlijk dat je haarwortels intact zijn en daarom gevoelig zijn om gestimuleerd te worden.

Als je nieuw bent met wenkbrauwserums raden we je aan om te beginnen met een serum die een formule heeft die op peptiden/vitamines gebaseerd zijn. Hoogst waarschijnlijk zullen je haren hier al op reageren.
Mocht dit naar jou wensen niet voldoen, kan je altijd overstappen op een wenkbrauwserum die een prostaglandine analoog bevat voor maximaal effect. 

Stress/hormonale schommelingen

Stress heeft veel effect op allerlei delen op je lichaam. Zo kan stress ervoor zorgen dat de haren plotseling of versneld wisselen van de groeifase naar de uitvalfase in de haargroeicyclus. Dit kan zorgen voor een plotselinge hevige uitval van haren.

Ons aanraden is als eerst om hier bewust van te worden en je klein beetje te verdiepen in wat stress met de haren kan doen, hierdoor zal je al direct minder stress ervaren als je eenmaal bewust bent van de effecten ervan.

Om het kort te houden is het meest belangrijke wat je moet realiseren over stress met betrekking tot haaruitval het volgende

 1. Stress zorgt ervoor dat de haarcyclus word verstoord waardoor vele haren plotseling kunnen uitvallen.
 2. Het uitvallen komt door de verstoring van de haarcyclus, maar de haarwortel blijft in dit proces intact. Dit houdt in dat de haarwortels nog steeds gevoelig zijn om gestimuleerd te worden met een serum.

Een bekende oorzaak van wenkbrauw uitval is een schildklierziekte. Je schildklier produceert hormonen die de stofwisseling reguleren.
Als deze klier te veel of te weinig hormoon aanmaakt, raakt je lichaam uit balans en verstoort het een aantal normale processen. Dit omvat haargroei.

In deze categorie raden we ook aan om te beginnen met een peptide/vitamine gebaseerde formule aangezien de haarwortels waarschijnlijk grotendeels nog intact zijn. Natuurlijk is het belangrijk als je een vermoeden hebt dat je een schildklierziekte hebt, dit natuurlijk eerst grondig te laten onderzoeken door je desbetreffende arts voordat je begint met het uitkiezen van een wenkbrauwserum.

Medicijn gebruik

Medicijnen kunnen voor haaruitval zorgen dat lijkt op stress. Namelijk dat ze zorgen voor hormonale schommelingen waardoor de haarcyclus word verstoord. Stoppen van de medicatie zal daarom ook verdere haaruitval stoppen. Doe dit natuurlijk altijd nadat je apotheker/huisarts/ desbetreffende specialist goedkeuring hiervoor heeft gegeven.

Ook hier raden we wederom een peptide/vitamine gebaseerde formules aan.

Een uitzondering op deze regel zijn chemokuren. Chemokuren zijn er voor gemaakt om snel delende kankercellen kapot te maken. Helaas hebben deze medicijnen ook effect op andere gezonde snel delende cellen zoals haarcellen. Daarom is het de vraag of je haarwortels na de chemokuren intact zijn om weer sterke haren te maken. Om hier achter te kunnen komen of het proces te versneller raden we je aan om te starten met een serum die direct aangrijpt op de haargroeicyclus zoals een prostaglandine analoog. Ook hier is het van belang eerst met je specialist in gesprek te gaan alvorens te starten met gebruik.

Onderliggende ziektes

Haarverlies bij wenkbrauwen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder endocrinologisch, auto-immuun of veroorzaakt door trauma. Behandelingsopties variëren van medicijnen en crèmes tot alternatieve therapieën en cosmetische ingrepen.

Het belangrijkste wat je hierbij willen meegeven is dat wanneer je merkt dat je haaruitval hebt bij je wenkbrauwen zonder duidelijke verklaring je zo snel mogelijk contact moet opnemen met je huisarts/dermatoloog om erachter komen of je haaruitval een medische achterliggende oorzaak heeft.

Ons advies is voor mensen in deze groep met je desbetreffende arts te bespreken wat de oorzaak kan zijn van je haaruitval en samen te kiezen welke wenkbrauwserum het best bij je past.

Voeding

Op het internet word er veel gepraat over voeding en haaruitval waarbij bepaalde vitamines zoals biotine en mineralen als zink zeer hoog geplaatst worden in het arsenaal tegen haaruitval. Wij zijn ervan ook overtuigd dat vitamines en mineralen cruciaal zijn in het behouden van gezond en sterk haar. Maar wij willen ook hierbij vertellen dat we het niet allemaal te gek moeten maken.

Als het gaat om voeding gaat alles om een balans. Als een individu een normaal voedingspatroon eet met vers eten die zelf wordt voorbereid is de kans zeer hoog dat bijna alle vitamines en mineralen in een normale dosering worden opgenomen.

In een andere blog kunnen we er verder op ingaan wat allemaal bijdraagt aan een gezonde voeding voor haargroei.

Mocht je ondanks een gezonde voeding toch nog denken dat het niet genoeg is, dan kan je altijd nog als aanvulling een voedingssupplement gebruiken.

Wij raden aan als je verder geen haaruitval hebt of aan epileren hebt gedaan om te beginnen met een peptide/vitamine serum. Mocht dit niet genoeg zijn, kan je altijd overschakelen naar een prostaglandine analoog gebaseerde wenkbrauwserum.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, aarzel niet en neem contact met ons op via info@serumgeeks.nl