Ben jij opzoek naar een kwalitatieve haargroei supplement om haargroei te bevorderen en haaruitval tegen te gaan? Bij SerumGeeks weten we daar alles over. We vertellen je er graag meer over.

Wat is een haargroei supplement?

Een haargroei supplement is een supplement die gemaakt is om diverse oorzaken die ten grondslag liggen van haaruitval aan te pakken. Zo bevatten ze ingrediënten die DHT verlagen en mineralen/vitamines die haaruitval kunnen veroorzaken houden als iemand er deficiënt in is.

Lees meer: de 20 meest gestelde haargroei supplement vragen

Zijn haargroei supplementen veilig?

Ja, de effecten ervan zijn vaak minder intens dan die van een medicijn, dit is zowel m.b.t. de effectiviteit als bijwerkingen. Dit komt omdat supplementen tegen haaruitval een risk-reward verhouding hebben. Hoe meer een supplement werkt, hoe groter de kans is op bijwerkingen (in het algemeen).

Voornamelijk mensen die medicijnen tegen hoge bloeddruk, hoge cholesterol of auto immunziektes krijgen moeten eerst een arts raadplegen voordat ze willen starten met een haargroei supplement.

Hoe werken haargroei supplementen?

Grof gezegd kan je de diverse mechanismen van haaruitval bestrijden in 2 categorieën indelen:

  • Het tegengaan van het hormoon DHT die ten grondslag ligt voor mannelijk haaruitval ( het speelt ook een belangrijke rol in vrouwelijk diffuus haaruitval). Dit doen supplementen door de DHT- bloedgehalte te verlagen.
  • Het aanvullen van vitamines en mineralen die verantwoordelijk kunnen zijn voor haaruitval (indien iemand er deficiënt voor is).
Zijn haargroei supplementen effectief?

Ja dat zijn ze (mits je een kwalitatieve gebruikt).

Als het gaat om DHT blokkeren kan een haargroei supplement maximaal ongeveer 30-40% DHT in het bloed verlagen. Dit is genoeg om haargroei resultaten te bemerken (zowel bij mannen als vrouwen).

Indien je haaruitval wordt veroorzaakt door een vitamine/mineraal die wordt gesupplementeerd door een product die je gebruikt zul je hier snel resultaat van merken.

Ik kom er niet uit!

Heb je moeite met het kiezen van de juiste haargroei supplement? Of heb je een vraag over een supplementen? We helpen je graag verder, bij de advies sectie kun je kijken hoe wij jouw het makkelijkste verder kunnen helpen.

Ga naar advies

Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

Het verschilt natuurlijk per persoon, maar na dagelijks gebruik zien de meeste mensen na 2 maanden een duidelijk verschil in de hoeveelheid haren die ze in de douche verliezen en de conditie van hun haren.

Populaire haargroei supplementen

Handige artikelen