Wil jij een shampoo die haaruitval tegen gaat, mild voor de hoofdhuid is en ontstekingen tegen gaat? Bij SerumGeeks weten we daar alles over. We vertellen je er graag meer over.

Wat is een anti haaruitval shampoo?

Een anti haaruitval shampoo is een shampoo die gemaakt is om diverse oorzaken die ten grondslag liggen van haaruitval aan te pakken. Zo bevatten ze ingrediënten die DHT verlagen, talgklier productie onder controle houden, de hoofdhuid kalmeren en ontstekingen tegen gaan.

Lees meer: de 20 meest gestelde anti haaruitval shampoo vragen

Zijn anti haaruitval shampoos veilig?

Jazeker, in tegenstelling tot andere/goedkopere shampoo bevatten anti haaruitval shampoos ingrediënten die geschikt zijn voor de gevoelige hoofdhuid. Daarnaast hebben ze vaak kalmerende ingrediënten (in de vorm van natuurlijke oliën) die ontstekingen tegengaan en een optimale conditie creeëren voor je haren om in te kunnen groeien.

Hoe werken anti haaruitval shampoos?

Grof gezegd kan je de diverse mechanismen van haaruitval bestrijden in 3 categorieen indelen

  • Het tegengaan van het hormoon DHT die ten grondslag ligt voor mannelijk haaruitval ( het speelt ook een belangrijke rol in vrouwelijk diffuus haaruitval).
  • Het tegengaan van inflammatie
  • Het stimuleren van bloedtoevoer zodat er genoeg voedingstoffen beschikbaar zijn voor de haren.
Zijn anti haaruitval shampoos effectief?

Ja dat zijn ze (mits je een kwalitatieve gebruikt). Grof gezegd heeft een anti haaruitval shampoo die de juiste ingrediënten bevatten hetzelfde effect als 2% minoxidil voor de hoofdhuid.

Ik kom er niet uit!

Heb je moeite met het kiezen van de juiste anti haaruitval shampoo? Of heb je een vraag over een shampoos? We helpen je graag verder, bij de advies sectie kun je kijken hoe wij jouw het makkelijkste verder kunnen helpen.

Ga naar advies

Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

Het verschilt natuurlijk per persoon, maar na 3x wekelijks gebruik zien de meeste mensen na 2 maanden een duidelijk verschil in de hoeveelheid haren die ze in de douche verliezen en de conditie van hun hoofdhuid.

De conditie van de hoofdhuid verbetert vaak al binnen een week!

Populaire anti haaruitval shampoos

Handige artikelen