Wil jij graag je haargroei bevorderen maar weet je niet waar je moet beginnen en wat nou echt werkt? Bij SerumGeeks weten we daar alles over. We vertellen je er graag meer over.

Hoe bevorder je haargroei?

Haargroei is op diverse manieren te bevorderen, er zijn algemene manieren en specfieke routines voor consumenten die haargroei kunnen bevorderen. In het algemeen kan je categoriseren in de volgende groepen:

- Je vitamines en mineralen adequaat aanvullen indien ze voor haaruitval zorgen (specifieke route)
- Je haren beschermen tegen oorzaken die haaruitval veroorzaken ( inflammatie en het DHT hormoon)
- Een gezonde hoofdhuid creeren dat gezond haar bevordert
- Supplementen gebruiken die in hoge dosis de snelheid van haargroei direct bevorderen

Lees meer: de 20 meest gestelde haargroei vragen

Hoe kan ik mijn haar sneller laten groeien?

De snelste en meest praktische manier om dit te doen is een biotine of MSM/collageen supplement gebruiken. Veel consumenten ervaren namelijk een snelheid in de groei van haren (en nagels) wanneer ze biotine en/of MSM/collageen dagelijks binnenkrijgen

We willen hierbij duidelijk vermelden dat biotine, MSM en collageen niet haaruitval tegen gaan! Ze versnellen haargroei wel maar stoppen geen haaruitval. Indien je opzoek bent naar haaruitval tegen gaan zal je vrij weinig hebben aan biotine,MSM en collageen.

Wat zijn de oorzaken van langzame haargroei en hoe kan ik dit verbeteren?

De meest bekende oorzaken zijn de volgende:

Vitamine/mineraal deficienties: specifiek ijzer, vitamine d en zink. Indien je hier een vermoeden op hebt kan je het op twee manieren testen.

1. Direct supplementen voor vitamine.mineralen waarvan jij denkt dat je te weinig van binnen krijgt.
2. Of het bij de huisarts vragen en mogelijk een bloedonderzoek doen naar deze vitamine/mineralen. Vaak wordt er in de praktijk ook het schildklierhoormoon (TSH), ferritine, transferrine en vitamine B12 (indien je veganistisch/vegatarisch bent) geprikt.

Het hebben van een onrustige hoofdhuid:

Dit kan betekenen dat er eczeem is op je hoofdhuid. Indien het seborrisch eczeem is zou een ketaconazol/piroctone olamine shampoo dit voor je kunnen oplossen. Indien het een andere vorm van eczeem is, is het altijd raadzaam om bij je huisarts langs te gaan. Vaak worden dan tijdelijk ontstkeingsremmers voorgeschreven.

Het hebben van een auto immunziekte zoals psoriasis of alopecia areata.

Indien je een vermoeden op psoriasis hebt is het raadzaam om bij de huisarts langs te gaan. Die zal waarschijnlijk een onstschilferingsmiddel of ontstekingsremmer voorschrijven.

Bij Alopecia areata hoef je eigenlijk niet veel te doen, in meer dan 80% van de gevallen lost dit probleem zich vanzelf op. Laat je daarom niet misleiden door merken of producten die zichzelf promoten als het wondermiddel om dit probleem op te lossen.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor haargroei?

Dat zijn de volgende stoffen:

Vitamine D, ijzer, vitamine b12, vitamine b8, zink en vitamine b12.

Zijn er natuurlijke haar remedies die de haargroei kunnen beorderen?

Ja die zijn er. De beste manier om op natuurlijke wijze je haargroei te stimuleren is door gebruik te maken van olien. We verwijzen je hierbij naar onze pagina die gaat over natuurlijke olien en welke geschikt zijn voor jouw type haren en situatie.

Help ik moet er niet uit!

Is de informatie onduidelijk of zit jouw vraag er niet tussen? We helpen je graag verder, bij het advies sectie kun je kijken hoe wij jouw het makkelijkste verder kunnen helpen.

Ga naar advies

Populaire haargroei producten

Handige artikelen