Wil jij graag je haargroei bevorderen (en haaruitval verminderen)maar weet je niet waar je moet beginnen enwelke lotion nou echt werkt? Bij SerumGeeks weten we daar alles over. We vertellen je er graag meer over.

Wat is een haargroei lotion?

Een haargroei lotion is een product die vaak wordt gebruikt om haargroei te stimuleren, haaruitval tegen te gaan en vaak beide in één. De vraag is natuurlijk, hoe weet je nou wat wel en niet werkt? En welke past specfiiek het beste bij jouw situatie? Wij van SerumGeeks helpen je hier graag verder bij.

Lees meer: de 20 meest gestelde vragen over haargroei lotions

Hoe werken haargroei lotions?

Het idee achter een haargroei lotion is dat de stoffen die erin zijn verwerkt langer de tijd hebben om de huid te penetreren en hun werking te verlichten dan de meeste cosmetica producten.

De best werkende haargroei lotions zijn vaan een mix van ingredienten met de volgende eigenschappen:

- DHT remmers die het hormoon blokkeren die verantwoordelijke is voor mannelijk haaruitval.
- Haargroei stimulerende middel die de functie van minoxidil proberen te vervangen of na te doen. Een aantal bekende voorbeelden zijn: Vividine, adenosine, aminexil, redensyl, nanoxidil en Triaminodil.

Zijn haargroei lotions effectief?

Dat ligt eraan wat je doel is. Indien het een product is die genoeg DHT blokkers bevat en minoxidil of een vervanger ervan in een effectieve concentratie kan een haargroei lotion zeker effectief. Mits jouw doel haaruitval verminderen is.

Het stimuleren van haargroei op bijvoorbeeld een kale plek of een locatie die al veel haaruitval heeft gehad is zeer moeilijk. Zelfs met de beste formuleringen op de planeet, dit komt omdat als de haarwortel genoeg beschadigd is door DHT de wortel geen gezonde haar meer kan produceren.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten in haargroei lotions?

Simpel gezegd, kan je de belangrijkste ingrediënten indelen in 2 categorieën:

1. Haargroei stimulerende middelen die de functie van minoxidil vervangen of nadoen. Een aantal bekende voorbeelden zijn: Vividine, adenosine, aminexil, redensyl, nanoxidil en Triaminodil.

2. DHT blokkers waaronder: beta-Sitosterol, azalaine zuur, cafeïne, linoleenzuur, oleanolzuur, zink, brandnetel extract, rode klaver extract, ecklonia cava en EGCG. Er zijn natuurlijk veel meer stoffen die we hier niet allemaal nog kunnen benoemen.

Hoe vaak moet ik een haargroei lotion gebruiken?

De meeste haargroei lotions moet je 2 keer per dag gebruiken waarbij er minstens 8 uur tijd tussen 2 applicatie moet zijn voor maximale effecitviteit.

Tevens moet een toediening van een haargroei lotion minstens 3 uur op de hoofdhuid blijven. Dit betekent dat je pas na 3 uur kan douchen na een applicatie.

Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

Het verminderen van haaruitval is na een maand ongeveer al merkbaar (nadat er shedding heeft plaats gevonden). De anti haaruitval werking vindt zichtbaar plaats na ongeveer 2 maanden. Het duurt namelijk even voordat de opgebouwde dosis DHT aanzienlijk is verminderd in de hoofdhuid. Vervolgens hebben de haarwortel ook tijd nodig om weer sterke haren te kunnen produceren.

Is de informatie onduidelijk of zit jouw vraag er niet tussen? We helpen je graag verder, bij het advies sectie kun je kijken hoe wij jouw het makkelijkste verder kunnen helpen.

Ga naar advies

Populaire haargroei lotions

Handige artikelen