Effectieve wimperserums: Welke ingrediënten werken? - SerumGeeks

Effectieve wimperserums: Welke ingrediënten werken?

Als je opzoek bent geweest naar effectieve wimperserums, zal je al gemerkt hebben dat er grote selectie is waar je uit moet kiezen. Veel bekende merken, maar ook onbekende merken verkopen wimperserums. De prijzen zijn ook flink verschillend. De serums van verschillende merken hebben ook verschillende ingrediënten. De vraag is dan ook natuurlijk, welke serums wel werken en welke niet?

Wij hebben alle serums wereldwijd bekeken, van uit de wetenschap en van uit de gebruikers ervaringen. hierdoor kunnen we met zekerheid zeggen welke serums echt effectief zijn en welke niet. 

In dit artikel vertellen we je vanuit de wetenschap welke ingrediënten bewezen effectief zijn versterking en groei van wimpers. Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we een kijkje nemen naar de verschillende groepen ingrediënten die er worden gebruikt in wimper en wenkbrauwserums.

Grof geschat kan je effectieve wimpers indelen in de volgende categorieën:

 1. Prostaglandine analogen
 2. Black sea rod olie
 3. Peptiden
 4. Oliën
 5. Vitamines
 6. Bimatoprost

In dit artikel vind je:

 • De belangrijkste ingrediënten
 • Wimperserums met prostaglandine analogen
 • Wimperserums met black sea rod oil
 • Wimperserums met peptiden
 • Wimperserums met oliën
 • Wimperserums met vitamines
 • Wanneer je geen wimperserum moet gebruiken

Wimperserums met prostaglandine analogen

In onze ogen zijn wimper serums die prostaglandine analogen bevatten het meest krachtig als het gaat om haargroei stimulatie bij de wimpers en wenkbrauwen. Ze zijn namelijk één van de weinige ingrediënten die direct kunnen aangrijpen op de haargroei cyclus.

Prostaglandine analogen brengen twee grote voordelen met zich mee:

 • Ze verlengen de groeifase (anagene fase) van haren waarop het wordt toegediend
 • Ze versnellen het proces waarin een haar van de rustfase (telogene fase) verschuift naar de groeifase

Door bovengenoemde eigenschappen zijn prostaglandine analogen het meest effectief in het verbeteren van de wimpers en wenkbrauwen.

Als je zoekt naar een wimper serums die een prostaglandine analoog heeft, moet je opzoek zijn naar de volgende ingrediënten

 • Isopropyl cloprestonate
 • trifluoromethyl dechloro ethylprostenolamide
 • Isopropanol Phenylhydroxypentene Dihydroxycyclopentylheptenate
 • Methylamido Dihydro Noralfaprostal;
 • Trifluoromethyl Dechloro Ethylprostenolamide.

Mocht je opzoek zijn naar wimperserums die deze stofjes bevatten, raden wij jou de volgende aan

Grande lash cosmetics – wimperserum 

Revita lash – wimperserum

Nanolash – wimperserum

Orphica lash – wimperserum

Wimperserums met Black sea rod oil

Dit is een plantaardige stof die wordt gewonnen uit koraal.

 • De werkzame bestandsdeel in deze olie heet Prostaglandin eA2 15-acetaat methyl ester, wat ongeveer 3% van de totale inhoud is.
 • Zoals de naam suggereert is dit bestandsdeel een prostaglandine analoog. Daarom werken serums waarin er een hoge concentratie black sea rod oil wordt gebruikt ook zeer goed als het goed om het stimuleren van de haarwortels, celdeling en haargroei. Daarnaast voldoet Black sea rod oil aan de EU-wetgeving.

Mocht je opzoek zijn naar effectieve wimperserums die dit bevatten raden we je de volgende serum aan:

De Refectocil Lash & Brow booster aan die zowel voor wenkbrauwen als voor wimpers gebruikt kan worden gebruikt.

Wimperserums met peptiden

Er zijn veel effectieve wimperserums die kiezen voor peptides inplaats van het gebruik van een prostaglandine analoog. Zo zijn er namelijk genoeg mensen die liever niet een prostaglandine analoog willen gebruiken. Het zij zo dat peptides zeker werken in het verlengen en verdikken van de wenkbrauw en wimper haren.

Wat wel belangrijk is om te realiseren is dat de werking van prostaglandine analogen sterker is dan peptides vanwege het feit dat die direct aangrijpen op de haargroeicyclus ten op zichte van peptides.

Daarentegen zijn peptides ook werkzaam doordat ze een helpende rol spelen in de bouw van bepaalde stoffen die bijdragen aan sterker langer haar.

 • Zo werken Myristoyl Hexapeptide-16 en Myristoyl  Pentapeptide-17 samen om de productie van keratine te stimuleren, hetgeen waar haren voor meer dan 90% uit bestaan.
 • Arginine kan bijvoorbeeld indirect de aanmaak van prostaglandine in het lichaam stimuleren om zo ook voor extra haargroei te zorgen.

Vrijwel alle wimperserums in ons assortiment bevatten peptiden voor hun haargroei bevorderende eigenschappen, daarom kunnen we niet een specfieke serum kiezen die alleen gebaseerd is op peptiden.

Wimpers met Oliën

Veel wimperserums bevatten verzorgende oliën, de bekendste hieronder is castor olie.  Hieronder willen we in het kort vertellen wat de belangrijkste eigenschappen zijn van verzorgende olie voor jouw wimpers.

 • Hoewel de haargroei stimulerende effecten door sommige mensen zeer hoog wordt aangeschreven is dit nergens gedocumenteerd in de literatuur.
 • Daarnaast zijn er ook veel mensen die zeggen dat het helaas niet heeft geholpen.
 • Wel wordt door velen verteld dat hun wimpers er mooier en glanzender uitzien, wat ook te verklaren is door het conditionerende effect.
 • Iedereen die verteld dat castor olie niet heeft geholpen, heeft het maar voor een korte periode gebruikt (minder dan 2 maanden)

Je vraagt je nu misschien of waarom we dit laatste punt maken? Dat komt omdat er iemand is op youtube die ongelofelijke resultaten heeft bereikt door alleen het gebruik van castor olie.

Deze vrouw heet Jennifer Myers op youtube.

Waarom heeft zij wel dit soort intense resultaten gekregen vraag je je misschien af? Hoogst waarschijnlijk ligt het antwoord in haar doorzettingsvermogen.

Namelijk, in één van haar video’s zegt ze dat ze pas resultaat zag van de castor olie na 6 maanden dagelijkse toediening op haar ogen. Dit is wat haar anders maakt dan de meeste mensen die al snel afhaken na 2 maanden gebruik.

We willen deze informatie graag met jullie delen, voor het geval er iemand is onder jullie die een poging wil wagen met castor olie.

Het kan zeker resultaten met zich meebrengen, waarbij de belangrijkste factor jouw doorzettingsvermogen is in het dagelijks gebruiken van de olie voor op zijn minst 6 maanden.

 

Wimperserums met vitamines

Er zijn ook veel effectieve wimperserums waarbij de formulering deels bestaat uit vitamines. Net zoals bij peptides zijn we ervan overtuigd dat de juiste vitamines ook een bijdrage leveren aan het verlengen en verbeteren van je haren. Waarbij de effectiviteit minder krachtig is dan prostaglandine analogen.

Hieronder een aantal voorbeelden van het haargroeistimulerend effect van bepaalde vitamine:

 • Biotine: heeft een positieve bijdrage aan de keratine productie, het belangrijkste bestanddeel van haren
 • Niacine: heeft een vasodilerend effect waardoor meer voedingstoffen en zuurstof getransporteerd kunnen worden naar de haarzakjes
 • Riboflavine: activeert niacine en vitamine B6 die beiden een belangrijke rol spelen in haargroei

Hieronder hebben we een aantal effectieve wimperserums op een rijtje gezet die vitamines bevatten:

De LashIQ – wimperserum

De BrowIQ – wenkbrauwserum

De NYK1 Lash Force – wimper en wenkbrauwserum

De Spectacular Lashes – wimperserum

De Spectacular Brows – wenkbrauwserum

 

Wanneer je geen wimperserum moet gebruiken

Buiten het feit dat de risico’s minimaal zijn bij het gebruik van een wimper serum raden we het af om er één te gebruiken als je zwanger bent, borstvoeding geeft, nog een kind bent (onder de 18 jaar) of chemokuren krijgt.

Vragen over wimperserums

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze blog, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen via info@serumgeeks.nl