Hoe kies ik de juiste wimperserum?

Hoe kies ik de juiste wimperserum?

Jij wilt gezonde, volle en lange wimpers. Een wimperserum is een duurzame oplossingen omdat te bereiken. Maar hoe kies je tussen alle merken, ingrediënten en uiteenlopende prijzen de wimperserum die jou het gewenste effect geeft? Geen zorgen, SerumGeeks heeft alles uitgezocht. Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke bij jou past. 

 

Om de juiste wimperserum te kiezen zijen er 4 vragen die je moet beantwoorden 

 1. Welk effect wil je bereiken?
 2. Hoe snel wil je dit bereiken? 
 3. Heb je een gevoelige huid?
 4. Wat wil je uitgeven?

 

1. Welk effect wil je bereiken met het gebruik van een wimperserum? 

1.1 Ik wil langere, vollere en donkerdere wimpers: 

De combinatie van deze drie effecten is alleen te behalen als de wimperserum een  prostaglandine analoog als ingrediënt bevat. Deze synthetische stof verlengt de groeifase van de wimperhaar cycles. Zo krijgen de wimperharen een langere periode de ruimte om te groeien, de lengte en volume worden hierdoor actief gestimuleerd. Hiernaast, en als enige, stimuleert een prostaglandine analoog het aanmaken van pigment in je wimperharen. Hierdoor kleuren je wimperharen 1 of twee tinten donkerder. 

De wimperserums die een prostaglandine analoog bevatten zijn de volgende: 

Handig om te weten: 

 • De eerste zichtbare resulaten duren gemiddeld 4 tot 5 weken
 • Wimperserums met een prostaglandine analoog hebben sterkste en snelste effect.
 • De populairste serums bevatten een prostaglandine analoog 

 

1.2 Ik wil langere en volle wimpers 

Wil je absoluut niet dat je wimperharen donkerder worden dan moet je een wimperserum kiezen die geen prostaglandine analoog bevat. Wimperserums die de juiste petities en botanische extracten bevatten zijn ook effectief voor langere en vollere wimperharen. Omdat deze ingrediënten geen pigment in wimperharen aanmaken worden ze ook niet donkerder. 

Peptites zorgen er voor dat wimperharen beter worden verankerd en stimuleren de natuurlijke productie van de juiste bouwstoffen.  

Botanische extracten verwijden je bloedvaten waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar worden voor je wimpers. Tevens hebben sommige botanische extracten een kalmerend effect voor de gevoeligheid. 

Peptiden en botanische extracten worden ook toegevoegd aan serums met een prostaglandine analoog. Zo heeft bijvoorbeeld de Orphica Realash kalmerende botanische extracten en Ecuri Superlash groei stimulerende Peptiden. 

De wimperserums die alleen peptiden en botanische extracten bevatten zijn de volgende: 

Ideale optie als je: 

 • Een wimperserum wilt gebruiken met alleen natuurlijke ingrediënten 
 • Gevoelig bent voor prostaglandine analogen 

Handig om te weten 

 • De eerste zichtbare effecten duren 5 tot 7 weken 

  

2. Hoe snel wil je dit bereiken?

Het is je wellicht al opgevallen dat de wimperserums met een prostaglandine het meest worden verkocht. Dat heeft een simpele reden. Ze werken namelijk sneller dan de natuurlijke varianten. Ook worden door gebruikers ervaren als krachtigere serum die meer effect hebben. Zo heb je hier ook twee keuzes. 

De wimperserums die wel een prostaglandine analoog bevatten en wimperserums die dit niet bevatten. Prostaglandine analoog bevattende wimperserums geven het snelst resultaat wat al gezien kan worden in 3-4 weken, terwijl wimperserums die dit niet hebben er soms 5-7 weken over kunnen doen voordat het zichtbaar is. 

 

3. Heb je een gevoelige huid? 

Iedereen heeft wel eens cosmetica op zijn of haar lichaam gebruikt. zo weten de meeste mensen wel of ze een gevoelige huid hebben niet. Dit is belangrijk om te weten bij het kiezen van de juiste wimperserum. Het huid rondom de ogen is namelijk het dunste deel op het lichaam. Waardoor serums goed kunnen intrekken in de huid en er sneller een reactie kan ontstaan. Ook al heb  je nooit last gehad van een geïrriteerde huid kan het voorkomen dat bij het gebruik van een serum dit wel gebeurt. 

Indien je gevoelig bent voor cosmetica raden we je aan om een serum te gebruiken die een kleine ingrediëntenlijst heeft. Daarmee bedoelen we zo min mogelijk verschillende ingrediënten. Het is ons namelijk opgevallen dat de belangrijkste factor voor het krijgen van ongewenste effecten komt door de hoeveelheid aan verschillende ingrediënten die er aanwezig zijn in een wimperserum. Kortom, hoe minder ingrediënten hoe kleiner de kans is dat je een stofje zal tegenkomen waar je niet goed tegen kan.

Als je niet gevoelig bent kan je vrijwel alle serums een poging geven en is deze vraag niet voor jou een beperkende factor in het kiezen van een wimperserum.

Wimperserum met een korte ingrediëntenlijst: 

Ecuri Superlash

Nanolash 

Handig om te weten: 

 • Minder dan 1% van de gebruikers ervaart bijwerkingen 
 • Direct stoppen met het gebruik en je huid hersteld binnen enkele dagen 
 • Een natuurlijke serum betekend niet minder of geen bijwerkingen 

 

4. Is prijs relevant is voor jouw keuze?

Indien dit het geval is zal de assortiment waaruit je kan kiezen natuurlijk kleiner worden maar wees gerust! Er zijn genoeg goedkopere serums die net zo goed kunnen werken als de duurdere varianten. Deze hebben wij al voor jou geselecteerd op onze site. Wij zien de afkapgrens rond de 42 euro. Al is dit ook een flink bedrag om elke drie maanden uit te geven. 

Wimperserum met een prostaglandine analoog: tot de 42 euro 

Alleen botanische en peptites tot de 30 euro 

 

Heb je na het lezen van dit artikel meer vragen?  

Aarzel niet we helpen graag! Ga naar advies