Wimperserums, alles wat je erover moet weten - SerumGeeks

Wimperserums, alles wat je erover moet weten

Wat is een wimperserum?

Een wimperserum is een vloeistof dat verschillende ingrediënten bevat die er voor zorgen dat je wimpers langer, voller en dikker worden. Wimperserums kunnen ook het zelfde effect hebben op wenkbrauwen omdat de haar cyclus erg vergelijkbaar is. Dit doen de serums op een natuurlijke wijze, door de lichaams eigen haargroei proces met verschillen vitamines en mineralen een boost geven. 

Waarom gebruik je een wimperserum?

Helaas zijn we niet allemaal van nature gezegend met lange volle wimpers. We proberen dit vaak op te lossen door gebruik te maken van wimperkrullers, verschillende mascara’s en wimper extensions. Toch zou het ook fijn zijn dezelfde resultaten te bereiken zonder al te veel moeite. Een wimperserum helpt hier uitstekend bij.

Door gebruik van schillende wimper producten, kunnen onze wimpers zwakker en dunner worden. Dit kan bijvoorbeeld door te gaan slapen met masacra, het verkeerd plaatsen van wimperextenties en overmatig gebruik van wimperkrullers. Onze wimperserums herstellen en voeden de haarzakjes, waardoor de natuurlijk groei proces een boost krijgt. 

Ook bij geen gebruik van wimperproducten kun je last hebben van dunne, korte of lege plekken in je wimpers. De oorzaken liggen dan bij een van de volgende factoren. DNA, je hebt van nature geen volle wimpers. Stress, ouderdom, hormonale schommelingen, medicijn gebruik en chemo therapie zijn veel voorkomende oorzaken van zwakke wimpers. Onze wimperserums zijn bewezen effectief in het verbeteren van slechte wimpers veroorzaakt door bovenstaande problemen.

In dit artikel vind je:

  • Zijn wimperserums veilig?
  • Wanneer zie ik resultaat?
  • Hoevaak moet ik een wimperserum gebruiken?
  • Kunnen mannen en kinderen een serum gebruiken?
  • Hoe werkt een wimperserum?

 

Zijn wimperserum veilig?

Het korte antwoord is, ja. Mits je netjes de gebruiksaanwijzingen opvolgt. De afgelopen jaren zijn wimperserums extra aan het licht gekomen doordat de Kruidvat is aangeklaagd, wegens de bijwerking iris verkleuring. Dit heeft te maken met het ingredient bimatoprost, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft alle serums met dit stofje verboden. 

Bimatoprost is een geneesmiddel die origineel werd gebruikt bij glaucoom patiënten om hun oogdruk te verlagen. Bij toeval is uit meerdere studies gebleken dat het wimpers langer en donkerder maakten. Dit heeft er voor gezorgd dat veel wimperserums dit stofje in hun serums zijn gaan gebruiken. Helaas heeft dat stofje ook bijwerkingen die niet waren gemeld door de fabrikant zoals pigmentatie op de oogleden of irisverkleuring. Maar, de twee belangrijkste negatieve bijwerkingen, kunnen alleen effect hebben als het direct op het oog wordt gedruppeld. Bij deze manier van toedienen zijn er inderdaad gevallen geweest waar patiënten irisverkleuring hebben gehad, periorbitaal vetverlies of wazig zien. Natuurlijk is dit niet iets wat je zou doen als je je wimpers wilt stimuleren. Dit komt omdat je het op de bovenste ooglid rand doet, waarbij als je het goed toedient er nooit serum in het oog zal komen. Hierdoor is de kans vrijwel nihil om de gevreesde irisverkleuring/periorbitaal vetverlies te krijgen als je het op de juiste manier toedient. 

Welke serums zijn dan veilig?

Al onze wimperserums zijn veilig maar hou je wel aan de gebruiksaanwijzingen! De belangrijkste boodschap die we hierbij willen geven  is dat wimperserums bedoeld zijn voor de bovenste ooglidrand alleen! Dus nergens anders, ook niet de onderste ooglidrand!. Na het aanbrengen van de serum knipper je kort met je wimpers waardoor er genoeg onopgeloste serum naar beneden druppelt in je onderste wimpers.  

Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

Dit is moeilijk te beantwoorden aangezien dit per persoon verschilt. Omdat de mate waarin je reageert op een serum afhankelijk is van jouw unieke lichaam en genen. Daarnaast verschilt het ook per serum wanneer er resultaat wordt gezien.Een grove schatting kunnen we wel maken.

1. Wimperserums die geen prostaglandine analogen bevatten hebben vaak 5 weken de tijd nodig om zichtbaar resultaat te zien.
2. Wimperserums die wel een prostaglandine analoog bevatten hebben meestal rond de 3 weken nodig.  

Hoe vaak moet ik een wimperserum gebruiken?

Bijna alle merken raden hetzelfde aan. Namelijk voor wimpers is 1x daags in de avond genoeg om na een aantal weken zichtbaar resultaat te zien. Voor wenkbrauwen wordt aangeraden om het 2x per dag toe te dienen, één keer in de ochtend en één keer in de avond. Dat wil niet zeggen dat je geen resultaat zult zien bij minder gebruik. Zo raad Babe Lash bijvoorbeeld aan om eerst te beginnen met één toediening van om de 3 dagen en dit vervolgens langzaam op te bouwen.
Wat belangrijk is om te realiseren is dat meer wimperserum gebruiken geen effect heeft! We zien dit vaak terug bij klanten waarbij er een gedachte heerst dat als er meer wordt gebruikt er sneller groei optreedt. Dit is niet het geval! De belangrijkste factor voor het krijgen van langere wimpers (uitgaande dat de wimperserum die je gebruikt effectief is) is een consequente dagelijks toediening van de serum in combinatie met geduld. We weten dat het wachten vervelend kan zijn en we allemaal het liefst direct resultaat willen. Maar we kunnen je garanderen dat het wachten het waard is wanneer je eenmaal je eerste resultaten krijgt. 

Kunnen mannen en kinderen ook een wimperserums ook gebruiken?

Alle serums die wij verkopen kunnen ook mannen prachtige wimpers en wenkbrauwen geven. Voor kinderen ligt dit anders. Alle wimperserums die wij verkopen zijn getest in meerdere studies waarbij de veiligheid is aangetoond voor zowel de ogen als huid rondom de ogen. Daarentegen zijn alle testpersonen 18 jaar of ouder geweest, hierdoor kan men niet met zekerheid vertellen dat het ook veilig is voor kinderen. Daarom raden wij iedereen aan onder de 18 jaar om niet te beginnen met een wimperserum. 

Hoe werkt een wimperserum?

Om te begrijpen hoe een wimperserum werkt moeten we het eerst kort hebben over de verschillende fases in de groeicyclus van een haar. Zo zijn er de volgende 4 fases te onderscheiden:

1. Anagene fase
Tijdens de anagene fase groeien de wimpers actief. Het duurt tussen de 30 en 45 dagen. Slechts ongeveer 40 procent van de bovenste wimpers en 15 procent van de onderste wimpers groeit tegelijkertijd. Elke wimper groeit tot een bepaalde lengte en stopt dan.

2. Catagene fase
Op dit punt bereiken de wimpers de catagene fase en krimpt het haarzakje. ‘Als een wimper tijdens deze fase uitvalt, zal hij niet meteen weer groeien omdat de follikel de catagene fase moet voltooien voordat hij naar de volgende kan gaan. Deze fase duurt twee tot drie weken.

3. Telogene fase
De laatste fase is de rustfase, die meer dan 100 dagen kan duren voordat de wimper uitvalt en een nieuwe begint te groeien. Raak echter niet in paniek, ze vallen niet tegelijkertijd uit, omdat elke individuele wimper zich in zijn eigen fase van de groeicyclus bevindt, is het normaal dat een paar wimpers uitvallen per dag uitvallen. Het duurt doorgaans vier tot acht weken om een ​​wimper volledig te vervangen. Omdat ieder wimper in zijn eigen fase bevindt en in die fase binnen een ander tijdsvak is het onmogelijk voor alle wimperharen om tegelijkertijd uit te vallen.

Een tweede punt wat belangrijk is om te begrijpen is dat elke haartje is voorzien van een klein bloedvat genaamd een capillaire die het haartje voorziet van voedingsstoffen en energie . Verschillende ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat de capillaire worden verwijd zodat er meer voedingsstoffen en energie kunnen worden getransporteerd naar de haren. Dit resulteert op den duur in langere en dikkere haren. Ingrediënten die dit effect kunnen veroorzaken zijn onder andere niacine, en verschillende botanische extracten.

Als derde punt is haar gemaakt van een sterk eiwit dat keratine wordt genoemd. Waarbij een haar follikel elke haar in de huid verankert. De haarbol vormt de basis van de haar follikel. In het haar bol, leven cellen die snel delen en groeien om zo uiteindelijk een haar te maken. Net boven de haarfollikel bevinden zich zogenaamde keratinocyten die de bouwsteen maken voor jouw haar.

Een aantal ingrediënten zorgen ervoor dat de keratinocyt productie wordt versterkt wat uiteindelijk resulteert in langere dikkere haren. Ingrediënten die dit effect kunnen veroorzaken zijn onder andere Myristoyl Hexapeptide-17, Myristoyl Hexapeptide-16, arginine en WideLash™. Ook heb je ingrediënten die een ondersteuning bieden voor het bouwen van keratine zoals biotine, hierdoor helpt dit stofje indirect mee aan de stimulering van meer keratine.
Om het kort samen te vatten zijn er een aantal manieren om wimpers te stimuleren om langer en dikker te worden. Hieronder hebben we het nog voor je op een rijtje gezet

Prostaglandine analogen: verlengen de anagene fase waardoor de wimperserum langer de tijd heeft om te kunnen groeien.
Peptiden: verhogen de keratinocyt productie waardoor haren langer en dikker worden.
Vitamine en botanische extracten: ondersteunen de keratine productie en verhogen de bloedtoevoer waardoor er meer energie en voedingsstoffen gebruikt kunnen worden door de haren. 

Vragen?

Kom je er niet helemaal uit? Aarzel niet en stuur een mail naar info@serumgeeks.nl voor meer informatie.