20 vragen over wenkbrauwserums en wenkbrauwgroei - SerumGeeks

20 vragen over wenkbrauwserums en wenkbrauwgroei

Heb je last van kale plekken of wil je juist vollere wenkbrauwen? Een wenkbrauwserum kan hier goed bij helpen. Hieronder zetten we de meest gestelde vragen over wenkbrauwserums op een rijtje.

 

1. Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie van het gebruik van een wenkbrauwserum?

    Het resultaat is later zichtbaar dan dat van een wimperserum. Gemiddeld genomen hebben de meeste consumenten een zichtbaar resultaat na acht weken, vooropgesteld dat je het serum elke dag één keer gebruikt.
     

    2. Mag ik een wimperserum gebruiken op mijn wenkbrauwen?

      Het is mogelijk, maar niet altijd slim. De huid rondom de wenkbrauwen is dikker en minder gevoelig dan de huid rondom de ogen. Ook de ogen zelf zijn uiteraard gevoelig. Dit betekent dat de kans op bijwerkingen bij de wenkbrauwen kleiner is dan bij de wimpers. Toch raden we het gebruik van wimperserum op de wenkbrauwen af. Het wimperserum heeft namelijk minder ingrediënten en een lagere concentratie van ingrediënten, waardoor het resultaat langer op zich laat wachten. Soms is er zelfs helemaal geen resultaat zichtbaar, omdat de ingrediënten niet sterk genoeg zijn voor de huid rondom de wenkbrauwen.
       

      3. Wanneer mag ik geen wenkbrauwserum gebruiken?

        Wij raden het gebruik van wenkbrauwserums (én wimperserums) af voor:

        • als je zwanger bent 
        • kinderen onder de 18 jaar
        • iedereen die chemotherapie ondergaat, recent heeft gehad of binnenkort chemotherapie ondergaat
        • vrouwen die borstvoeding geven
        • mensen die gevoelig zijn voor een van de bestanddelen in het wenkbrauwserum. 

         

        4.  Ik heb altijd al lege plekken gehad in mijn wenkbrauwen. Kan een wenkbrauwserum deze plekken opvullen?

          Dit is een van de meest gestelde vragen en we willen er daarom graag iets meer aandacht aanbesteden. Óf een wenkbrauwserum deze gaten opvult hangt af van één belangrijke factor, namelijk of er haarfollikels aanwezig zijn waar uiteindelijk haartjes uit kunnen groeien.

          Waarom is de aanwezigheid van haarfollikels belangrijk? 

          Dat is belangrijk omdat het aanwezige aantal haarfollikels genetisch wordt bepaald en niet aangepast kan worden met een product of medicijn.

          Dus een lege plek betekent dat ik op die plaats geen follikels heb en dat het nutteloos is om een serum te gebruiken?

          Nee, dat hoeft niet zo te zijn! Misschien heb je daar wel haarfollikels, maar hebben die nog geen rijpe haren kunnen produceren. Deze haren worden ook wel dormant hair follicles genoemd. Eenvoudig gezegd: het zijn follikels die nu nog geen rijpe haar hebben kunnen produceren, maar dat nog wel kunnen gaan doen. Wil jij je wenkbrauwen een boost geven, dan zijn dát de follikels waar je je op moet focussen. Ze hebben net dat extra zetje van voedingsstoffen en proteïne nodig om van “slapend haartje” naar “actief haartje” te worden omgezet, zodat het mee gaat doen met de haargroeicyclus van de rest van de wenkbrauwharen.

          Hoe weet ik of er wel of geen haarfollikels/dormant hair follicles aanwezig zijn op de kale plekken in mijn wenkbrauwen?

          De enige manier om daarachter te komen, is door ze te stimuleren met een wenkbrauwserum met haargroei-bevorderende ingrediënten. Wanneer er na pakweg een maand of twee langzaam haar begint te groeien, weet je voldoende. Heeft er daarentegen na acht tot twaalf weken geen verandering plaatsgevonden? Dan zijn er helaas geen haarfollikels aanwezig. Wil je de kale plekken toch opvullen, dan kun je een wenkbrauw haartransplantatie overwegen.

          5. Hoe vaak moet je een wenkbrauwserum per dag aanbrengen?

            Alle serums dienen één keer per dag in de avond aangebracht te worden.

             

            6. Als ik het serum twee keer per dag aanbreng in plaats van één keer, zal het dan meer effect hebben? 

              Dat is een goede vraag: het aanbrengen van een grotere hoeveelheid ingrediënten zou toch een snellere groei moeten betekenen? Helaas werkt het zo niet. Het lichaam kan slechts een beperkte hoeveelheid serum opnemen door de huid en een maximale werking uitoefenen op basis van ingrediënten die worden geabsorbeerd. De concentraties en hoeveelheden in het serum zijn afgestemd op de mate van toelaatbaarheid in de menselijke huid. Het is daarom niet effectief om het serum meerdere malen per dag of in grote hoeveelheden aan te brengen. Geduld is een schone zaak!

               

              7. Wat is de houdbaarheidsdatum van wenkbrauw serums?

                Bijna alle serums hebben een houdbaarheidsdatum van 12 maanden na opening. Het is daarom belangrijk om bij te houden wanneer het serum is geopend, zodat je weet of het nog bruikbaar is.

                Een veel gelezen online klacht over wenkbrauw serums komt van gebruikers die een serum hebben ontvangen met als houdbaarheidsdatum de maand en het jaar waarin ze het serum hebben gekocht. Begrijpelijkerwijs denken deze klanten dat ze zijn opgelicht en dat ze een verouderd product hebben ontvangen. In de meeste gevallen is dit echter onjuist, omdat het ontvangen product nog niet is geopend, waardoor de vermelde houdbaarheidsdatum in feite niet klopt.

                Dit is verwarrend, maar er is een reden voor. De meeste serums worden in Amerika gemaakt en volgens de daar geldende regelgeving moeten serums altijd voorzien zijn van een houdbaarheidsdatum. Maar de werkelijke houdbaarheidsdatum gaat pas in ná opening van het flesje! Kortom, na het openen van een serum kan je 12 maanden lang aftellen totdat hij niet meer geschikt is voor gebruik.

                 

                8. Mijn dunne wenkbrauwen worden langer en dikker, maar ze komen donker terug, terwijl ik blond ben. Is dat normaal?

                  Dit effect kan ervaren worden door iedereen die blonde of lichte wenkbrauwen wil stimuleren. Waarschijnlijk wordt er dan gebruik gemaakt van een wenkbrauwserum dat een prostaglandine analoog bevat. Door dit stofje wordt er meer melanine aangemaakt in de haarzakjes, waardoor de haren donkerder kleuren. Blijf je hetzelfde serum gebruiken, dan zal dit effect aanhouden. Vind je dat niet fijn, dan kun je overstappen naar een serum waarvan het haargroeistimulerende effect is gebaseerd op proteïne en botanische extracten die de bloedtoevoer stimuleren.

                   

                  9. Moet ik voor altijd een wenkbrauwserum dagelijks gebruiken?

                    Dat ligt er een beetje aan. Heb je nog niet de gewenste resultaten bereikt, blijf dan de frequentie van één keer per dag aanhouden. Ben je tevreden met het behaalde resultaat, dan zal een onderhoudsdosering van één keer per twee dagen volstaan.

                     

                    10. Ik heb vroeger mijn wenkbrauwen geëpileerd en heb nu gaten. Zal een wenkbrauwserum deze gaten kunnen opvullen?

                      Een wenkbrauwserum kan alleen werken als er een intacte haarwortel met enige groeifunctie aanwezig is in de huidregio waar je het serum aanbrengt. Op den duur zal dan de haarwortel geprikkeld worden door het wenkbrauwserum, waardoor hij meer zal groeien dan daarvoor. Dit zal resulteren in zichtbaar dikkere, vollere en langere wenkbrauwharen.

                      In het geval dat er géén haarwortel meer over is of dat de wortel niet voldoende groeifunctie meer over heeft zal geen enkel wenkbrauwserum werken. Het is een groeiserum, geen wondermiddel dat stamcellen injecteert in je huid om zo nieuwe haarwortels te creëren.

                      De snelste manier om erachter te komen of je nog intacte haarwortels hebt die door een wenkbrauwserum gestimuleerd kunnen worden, is door er een te kopen en het uit te proberen. Kies voor een kwalitatief serum met bewezen werkzame ingrediënten, bijvoorbeeld van Orphica brow of Grande brow. Twijfel je over welke je moet kiezen, we helpen je graag! Vul het formulier in of neem contact op.

                       

                      11. Kan laser removal van mijn permanente make up op mijn wenkbrauwen mijn haartjes beschadigen?

                        Dat is een lastige vraag met daarop een tweeledig antwoord: zowel ja als nee. Dat komt omdat de mogelijkheid tot het aanbrengen van schade aan haartjes afhankelijk is van een aantal factoren:

                        1. het type laserapparaat. De verschillende types laserapparaten hebben allemaal een ander effect. De Q switched laser is een van de meest gebruikte en veilige lasers voor het verwijderen van permanente make up
                        2. het type golflengte. Verschillende golflengtes kunnen door het pigment worden geabsorbeerd, waardoor het beetje bij beetje kapot wordt gemaakt. Helaas voltrekt dit proces zich ook bij de haarwortel. De bedoeling is dat het proces minder intens is voor het haartje, waardoor er geen schade ontstaat
                        3. de hoeveelheid tijd waarvoor de pulsen worden toegepast op je huid. Hoe langer de haarwortels de golflengtes absorberen, hoe warmer het wordt. Hierdoor stijgt de kans op beschadiging.

                        Al deze factoren kunnen bijdragen aan de beschadiging van het haarzakje. Een ervaren dokter of laser therapie removal deskundige weet perfect om te gaan met deze factoren, waardoor de kans op beschadiging van de haarzakjes geminimaliseerd wordt.

                        Wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een professional hebben consumenten in verreweg de meeste gevallen geen last van schade aan de haarzakjes. Wordt de behandeling uitgevoerd door mensen die er niet genoeg verstand van hebben, dan kan beschadiging optreden. Wij adviseren dan ook een professional te raadplegen om goed te bespreken wat er gaat gebeuren en wat je kunt verwachten.

                         

                        12. Hoe ziet de groeicyclus van een wenkbrauwhaartje eruit?

                          De groeicyclus van een wenkbrauwhaartje is hetzelfde als van elk ander haartje op je lichaam. De cyclus bestaat uit een groeifase, een regressiefase, een rustfase en een uitvalfase.

                          Wat opvalt aan de groeifase van een wenkbrauwhaartje, is de korte duur van maar twee tot vier weken. De regressiefase, ook wel catagene fase genoemd, duurt twee tot drie weken. De rustfase, of telogene fase, duur het langst, namelijk twee tot drie maanden. Uiteindelijk wordt daarna in een aantal dagen het haartje weggestoten in de uitvalfase, waarna de hele cyclus opnieuw begint.

                          Waarom vertellen we je dit?

                          De complete cyclus van een wenkbrauwhaar duurt gemiddeld ongeveer vier maanden oftewel 16 weken. Slechts twee tot vier weken daarvan behoren maar tot de groeifase (de anagene fase). Statistisch gezien is de kans dat jij in de groeifase zit tijdens het starten met een wenkbrauwserum 2/16 of 4/16, dus 12,5 of 25%. Dat betekent dat het merendeel van de consumenten die starten met een wenkbrauwserum hiermee begint terwijl ze niet in de anagene fase zit en dat het nog een aanzienlijke tijd duurt voor dit wél zover is.

                          Dit is de reden waarom het voor veel mensen langer duurt voor een wenkbrauwserum met prostaglandine analoog resultaat toont dan wordt aangegeven in advertenties. Het duurt een aantal weken voordat de cyclus zich in de anagene fase bevindt en de prostaglandine analoog deze fase kan verlengen voor meer haargroei.

                           

                          13. Wat gebeurt er als ik stop met het wenkbrauwserum nadat ik het gewenste resultaat heb behaald?

                            Na een periode van drie tot vier maanden zullen je wenkbrauwen weer terugkeren naar de staat waarin ze verkeerden vóór toepassing van het wenkbrauwserum. Daar zijn twee redenen voor:

                            • wanneer je stopt met het wenkbrauwserum wordt de groeifase van de haartjes weer korter; die keert terug naar de originele tijdsduur van twee tot vier weken
                            • stoppen met het wenkbrauwserum betekent dat de haartjes niet meer de verhoogde hoeveelheid aan bloedtoevoer en voedingsstoffen krijgen. Hierdoor zal de grootte en lengte van de haartjes weer worden aangepast naar de hoeveelheid bloedtoevoer en voedingsstoffen van voor het gebruik van het serum.

                            Kortom: minder bloedtoevoer en minder voedingsstoffen betekent minder genetische potentie qua wenkbrauwhaartjes, dus kleinere haartjes.

                             

                            14. Ik gebruikte eerder een wenkbrauwserum dat zorgde voor fantastische resultaten. Nu gebruik ik het een tweede keer en het lijkt niet meer te werken. Het lijkt net of de haartjes uitvallen! Hoe kan dit?

                              Het zou kunnen dat je te maken hebt met een nep variant van een wenkbrauwserum die helaas helemaal niks doet voor de haargroei of die zelfs schade aan kan brengen. Daarom is het belangrijk om bij elke bestelling na te gaan of je een echte variant van het artikel hebt gekregen. 

                              Twijfel je of jouw wenkbrauw of wimperserums echt is? Stuur ons een mail met foto’s van de verpakking, het flesje, de ingrediënten lijst en waar je het hebt gekocht naar info@serumgeeks.nl.

                              Heb je wel een kwalitatief artikel ontvangen? Dan kan het zijn dat je wenkbrauwen grotendeels aan het einde van de groeicyclus in de telogene fase zit. Deze fase kan twee tot drie maanden duren. Raak dan niet ontmoedigd en houd vol! Maak je wenkbrauwserum zeker op of gebruik het op zijn minst vier maanden. Je bent er dan zeker van dat je je wenkbrauwharen stimuleert gedurende een bepaalde periode van de groeifase.

                               

                              15. Wat zijn de bijwerkingen van wenkbrauwserums?

                                De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodhuid van de huid, hyperpigmentatie of een jeukend gevoel aan de huid om de wenkbrauwen. Gelukkig zijn dit allemaal milde bijwerkingen die weggaan bij het staken van het gebruik van het wenkbrauwserum. Het is de bedoeling een wenkbrauwserum te vinden dat effectief voor je is en deze bijwerkingen niet veroorzaakt.

                                 

                                16. Werken wenkbrauwserums als je nooit dikke wenkbrauwen hebt gehad en die nu wel wil?

                                  Met een kwalitatief wenkbrauwserum is dit zeker een haalbaar resultaat. Alle ingrediënten in een wenkbrauwserum geven de wenkbrauwen op den duur meer tijd om te groeien voor de haartje uitvallen. In combinatie met de voedingsstoffen in het serum zorgt dit ervoor dat de wenkbrauwharen kunnen groeien tot hun maximale genetische potentie. Het overgrote deel van de consumenten ervaart dat tevens de dikte van de wenkbrauwharen toeneemt.

                                   

                                  17. Werken wenkbrauwserums ook voor mannen?

                                    Uiteraard! Alle serums die wij verkopen en tot nu toe zijn tegengekomen zijn unisex.

                                     

                                    1. Op welke manier breng je een wenkbrauwserum aan?

                                    Open het flesje en breng met de applicator het serum zo dicht mogelijk bij de wortels van de haartjes in de wenkbrauw aan. Een maal dippen volstaat ruim voor een wenkbrauw; meer is niet beter! 

                                     

                                    1. Wanneer moet ik het wenkbrauwserum aanbrengen?

                                    Ons advies is 10 minuten voor het slapengaan, op een grondig gereinigd en volledig droog gezicht.
                                     

                                    1. Kan ik een wenkbrauwserum gebruiken op getatoeëerde of getekende wenkbrauwen?

                                    Alle serums die wij verkopen kunnen gebruikt worden op getatoeëerde en getekende wenkbrauwen, maar we raden je aan om het eerst met je schoonheidsspecialist te bespreken voor je met het gebruik ervan begint.