Miralash vs Orphica realash wimperserum - SerumGeeks

Miralash vs Orphica realash wimperserum

Een nieuwsgierige klant van ons genaamd Nora vroeg wat nou precies het verschil was tussen de Orphica Realash en de Miralash wimperserum? Ze had namelijk op het internet gelezen dat beide serums van dezelfde makers kwamen namelijk Orphica.

Maar waarom is de Miralash 35 euro en de Orphica realash 70 euro vroeg ze zich terecht af? We willen graag met deze blog wat meer inzicht en transparantie geven aan de consumenten.

Net zoals bij vele andere vragen omtrent wimperserums kan je een groot gedeelte van het antwoord vinden door een vergelijking te maken van de ingrediëntenlijsten. 

Miralash:

Ingrediënten:Aqua, Propanediol, Panthenol, Glycerin, Biotinoyl Tripeptide-1, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Niacinamide, Panax Ginseng Root Extract, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Sodium Hydroxide, Soluble Collagen, Urtica Dioica (Nettle) Extract.

Orphica realash:

Ingrediënten:Aqua, Propanediol, Xanthan Gum, Panthenol, Glycerin, Biotinoyl Tripeptide-1, Acorus Calamus Root Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Equisetum Arvense Leaf Extract, Hydrolyzed Silk, Linum Usitatissimum Seed Extract, Propylene Glycol, Serenoa Serrulata Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide.

Overeenkomsten en verschillen

Het allerbelangrijkste wat aan beide serums direct opvalt zijn de volgende twee dingen;

Ze bevatten twee dezelfde haargroeistimulerende ingrediënten namelijk de dikgedrukte prostaglandine analoog en Biotinyl tripeptide. Daarbovenop komen beide stoffen voor op bijna exact dezelfde locatie in de ingrediëntenlijst. Aangezien beide merken van dezelfde leverancier komen kunnen we uit deze informatie met redelijke zekerheid zeggen dat deze stoffen ook voorkomen in de serums in dezelfde dosering. 

Kortom als het gaat om puur haargroeistimulerend zijn, zijn beide serums ongeveer even sterk.

Daarentegen bevat de Miralash nog zelfs twee extra ingrediënten die ook haargroeistimulerend werken, namelijk niacine (vitamine B3) en panax gingseng root extract. Beiden stoffen hebben hun haargroeistimulerende werking te danken aan hun vaatverwijdend effect. Kortom, ze maken de haarvaten naar de haarwortel wijder waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar zijn voor de haren om extra hard te kunnen groeien.


Ik hoor je al denken…. Maar waarom is de Orphica realash alsnog zoveel duurder dan de Miralash??Dat de Orphica Realash minder haargroeistimulerende ingrediënten bevat wil niet direct zeggen dat hij minder goed is of zijn geld niet waard is.

Wat de Orphica Realash namelijk extra heeft zijn een setje van verzorgende en conditionerende ingrediënten (ze zijn onderstreept en cursief geschreven). Deze ingrediënten zijn zeer belangrijk zodat de huid en wimpers rondom de ogen kalm en goed verzorgd blijven. Dit houdt de percentage van mensen die een gevoeligheidsreactie van de serum overhouden laag. Er zijn namelijk sommige mensen die door deze extra ingrediënten de serum kunnen blijven gebruiken.

Vaak zijn conditionerende ingrediënten één van de duurste om in te kopen voor een product. Het zijn deze ingrediënten die het een 'luxere' status geven en daarmee ook een hogere prijs. Hoe effectief een serum ook is, als een consument er niet tegen kan heeft diegene er niks aan. Daarom wordt de focus bij luxere wimperserums niet alleen gezet op haargroei maar ook op verdraagbaarheid en het minimaliseren van bijwerkingen. 

Conclusie: Miralash vs realash

Als het gaat om haargroei zijn beide serums erg effectief. Theoretisch gezien zou de Miralash meer haargroei kunnen geven dan de Orphica realash op basis van het aantal haargroeistimulerende ingrediënten. Daarentegen is er voor de meeste mensen een grote kans dat de Orphica realash goed wordt verdragen ten opzichte van de Miralash wimperserum.

FAQ

Ik twijfel tussen de Miralash wimperserum en Orphica realash, ik heb geen van beide serums nog geprobeerd. Wat raad je me aan?

Begin met de Miralash wimperserum, indien hij goed wordt verdragen raden we aan om je hieraan te houden. Het is zonde om extra geld uit te geven voor een wimperserum die nagenoeg dezelfde haargroeistimulerende werking heeft voor een hogere prijs.

Ik twijfel ook tussen de Miralash wimperserum en Orphica realash maar geld speelt geen rol hierin. Wat raad je me aan?

In dat geval gaat onze voorkeur naar de Orphica realash. De conditionerende en verzorgende ingrediënten zullen je op de lange termijn beschermen van mogelijke bijwerkingen van de serum. Het is ten slotte toch iets wat je op je lichaam smeert en daarom is het belangrijk om te gaan voor de hoogste kwaliteit.

Help! Ik heb bijwerkingen gekregen van de Orphica realash serum, betekent dit dan automatisch ook dat ik de Miralash wimperserum niet kan verdragen?

Niet zozeer. Er is zeker een kans dat je de Miralash serum dan ook niet kan verdragen maar je kan het nooit met een grote zekerheid zeggen. De samenstelling van de wimperserums is niet identiek aan elkaar en er spelen daarom meerdere ingrediënten in diverse verhoudingen met elkaar een rol. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk te voorspellen of iemand gegarandeerd ook een bijwerking krijgt bij een andere serum.

Het is daarom de moeite waard om de Miralash serum alsnog te proberen. Indien je dit niet wilt doen en alsnog op zoek bent naar een prostaglandine analoog serum raden we je de nanolash wimperserum aan.