Miralash vs nanolash wimperserum - SerumGeeks

Miralash vs nanolash wimperserum

Miralash vs Nanolash, 2 bekende wimperserums in dezelfde prijscategorie hoe weet je als klant welke je moet kiezen? Via ons advies formulier kunnen klanten al hun wimper en wenkbrauw vragen bij ons kwijt, zo kwam afgelopen week Nora voorbij met de volgende vraag: 

‘’een jaar geleden heb ik naar alle tevredenheid Miralash gebruikt. Ik wil deze weer bestellen maar hoor ook goede verhalen over Nanolash. Weten jullie uit ervaring welke van de twee de absolute winnaar is?’’

Wij vonden dit een terecht goede vraag en hebben daarom ook deze blog geschreven om meer inzicht te geven over de belangrijkste verschillen tussen de twee serums. De ene serum is automatisch niet beter dan een andere,hoe goed een serums werkt is afhankelijk hoe een lichaam erop reageert en dit verschilt per persoon. 

De beste en meest efficiënte manier om de ‘absolute winnaar’ te kiezen op basis van jouw situatie is door de ingrediëntenlijsten te vergelijken van beide producten.

Ingrediënten

Miralash wimperserum

Ingrediënten:Aqua, Propanediol, Panthenol, Glycerin, Biotinoyl Tripeptide-1, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Niacinamide, Panax Ginseng Root Extract, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Sodium Hydroxide, Soluble Collagen, Urtica Dioica (Nettle) Extract

Nanolash wimperserum

Aqua, ethyl tafluprostamide, Euphrasia Officinalis Extract, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Alcohol, Sodium Hydroxymethylglycinate, Citric Acid, Triethanolamine.

De overeenkomsten

Beide serums bevatten een prostaglandine analoog ( in het dikgedrukt). Dit is voor wimperserums de belangrijkste ingrediënt om de haren krachtig te kunnen stimuleren.

Daarnaast komen de prostaglandine analogen in beide serums hoog in het lijstje te staan. Wat betekent dat vragen sommige van jullie je misschien af? Dit houdt namelijk in dat de concentraties ervan hoog gedoseerd zijn. De volgorde va de ingrediënten op een verpakking lopen van afbouwende concentraties, dat betekent dat als een ingrediënt hoog op een lijstje staat hij ook in een hoge dosering voorkomt.

Zowel de Miralash als de Nanolash wimperserum is op waterbasis gemaakt. Dit maakt het zo dat beide serums geschikt zijn voor consumenten met contactlenzen, wimperextensions of wimperverf op.


Miralash vs nanolash: De verschillen

Lengte ingrediëntenlijst

We kunnen direct zien wanneer we beide ingrediëntenlijsten naast elkaar houden dat die van de nanolash aanzienlijk korter is. Waarom is dit relevant vraag je je misschien af?

Dit is belangrijk omdat hiermee de kans op bijwerkingen worden verkleind. Heel simpel gezegd, als er minder ingrediënten aanwezig zijn in een serum dan zijn er ook minder ingrediënten om slecht op te kunnen reageren.


Aanvullende stimulerende ingrediënten

Als het gaat om de Nanolash wimperserum is de enige haargroei stimulerend ingrediënten de prostaglandine analoog. Dit is op zichzelf niet erg aangezien hij hoog staat op het lijstje (dus hoog geconcentreerd is) en een bewezen haargroei stimulerend ingrediënt is.

De Miralash wimperserum daarentegen bevat nog Biotinyl Tripeptide als eiwit. Dit is kortgezegd een biotine molecuul die vastzit aan 3 aminozuren. Het is bewezen (in vitro) dat dit stofje zorgt voor bevordering van keratinocyten en verankering van de haarwortel. Dit maakt het een uitstekend en veilig haargroei stimulerend ingrediënt. Daarnaast bevat de Miralash wimperserum niacine (vit B3) en panax ginseng root extract die beide zorgen voor een vaatverwijdend effect. Hierdoor krijgen de haartje meer voedingsstoffen binnen waardoor ze meer kunnen groeien.

Kortom als we kijken naar beide serums zouden we theoretisch kunnen stellen dat de Miralash meer haar groeibevorderend is dan de Nanolash wimperserum (o.b.v. de ingrediënten).

Aanvullende verzorgende ingrediënten

Zoals jullie kunnen zien (onderstreept) heeft de Miralash wimperserum meer huidverzorgende en conditionerende ingrediënten dan de Nanolash wimperserum. Dit wordt gebruikt omdat er een bepaald percentage aan mensen zijn die bijwerkingen kunnen krijgen van deze wimperserum. Door een wimperserum te verrijken met deze conditionerende ingrediënten kan het percentage van mensen met bijwerkingen verlaagd worden zodat ze het kunnen blijven gebruiken.

Conclusie: Miralash vs Nanolash

Zoals je boven kunt zien is het heel moeilijk om te zeggen welke serum de ‘absolute winnaar’. Dit komt omdat het ligt aan de situatie en de persoon die de wimperserums wilt gebruiken. We kunnen daarentegen wel een advies geven in verschillende situaties.


Advies

Ben je iemand die opzoek is naar maximale groei en nog nooit de twee serums heeft uitgeprobeerd?

  • Ga dan voor de Miralash wimperserum

Ben je iemand die een gevoelige huid of en snel allergische reacties krijgt? 

  • Ga dan voor de Nanolash wimperserum

(buiten het feit dat de miralash meer verzorgende ingrediënten heeft , is de kleine ingrediëntenlijst van de nanolash leidend in het verhaal van bijwerkingen minimaliseren).


Ben je iemand die de Miralash gebruikt en geen bijwerkingen heeft maar de nanolash overweegt? 

  • Blijf dan bij de Miralash aangezien die in potentie meer groei kan geven dan de nanolash

Ben je iemand die de Nanolash gebruikt geen bijwerkingen heeft en de Miralash overweegt? 

  • Dan kan je de Miralash wimperserum uitproberen

Tot slot, als de ene wimperserum bijwerkingen geeft wilt dat niet zeggen dat de andere dat ook doet ondanks het feit dat de ingrediëntenlijst langer is of er minder verzorgende ingrediënten in zitten. Het is daarom altijd raadzaam om een andere wimperserums te proberen als de ene niet werkt of bijwerkingen geeft. 


Bijlage


Full breakdown van de Miralash ingrediëntenlijst:

Aqua: Water, spreekt voor zich. 

Propanediol: Heeft twee functies: Verhoogt absorptie van ingrediënten en dient als een moisurizer. 

Panthenol: ook wel bekend als vitamine B5. Het functioneert als een moisturizer en helpt in wondgenezing

Biotinyl tripeptide: Een biotine molecuul die vastzit aan 3 aminozuren. De voornaamste functies is het verankeren van de haarwortel en het stimuleren van keratinocyten. 

Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer: Wordt gebruikt voor zijn verdikkende eigenschappen in serums. Het zorgt voor een betere structuur van de oplossing waarin het zich bevindt.

Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide: Een bekende prostaglandine analoog die de anagene fase van de haargroeicyclus verlengt. 

Disodium EDTA: Zorgt voor het binden van harde metalen zodat ze niet kunnen reageren met de rest van de wimperserum

Ethylglycerine: Heeft meerdere functies waaronder: het zijn van een surfactant, preservatief en een huid conditionerende middel.

Niacine: Vitamine B3, het heeft een vaatverwijdend effect dat zorgt er er meer voedingsstoffen en zuurstof de haarwortel kunnen bereiken

Panax ginseng root extract: Een botanische extract die min of meer dezelfde werking heeft als niacine.

Phenoxyethanol: Een conserveermiddel met antibacteriële eigenschappen

Propylene glycol: Wordt in cosmetica gberuikt vanwege zijn hydraterende eigenschappen

Sodium hydroxide: Een stofje met een hoge PH waarde die gebruikt wordt om de PH waarde om de juiste niveau te krijgen in een formule.

Soluble collagen: Heeft een zeer krachtige hydraterende werking vanwege zijn superieure waterbindende eigenschappen

Urtica Dioica (Nettle) Extract: Hoog in vetzuren en sterolen zodat het de conditie van de huid verbeterd en meer glans toevoegt aan de wimperharen


Full breakdown ingrediëntenlijst Nanolash

Aqua, ethyl tafluprostamide, Euphrasia Officinalis Extract, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Alcohol, Sodium Hydroxymethylglycinate, Citric Acid, Triethanolamine.

Aqua: Water, spreekt voor zich

Ethyl tafluprostamide: Een bekende prostaglandine analoog die de anagene fase van de haargroeicyclus verlengt.

Euphrasia Officinalis Extract: Een botanische extract die verdonkering van de huid tegen gaat. 

Propylene glycol: Wordt in cosmetica gebruikt vanwege zijn hydraterende eigenschappen

Sodium chloride: Verhoogt de viscositeit van de vloeistof.

Alcohol: Verhoogt de depositie van ingrediënten door de huid heen

Sodium hydroxymethylglyciate: Functioneert als een preservatief

Citric acid: Vangt metalen op in de oplossing zodat ze niet reageren met ingrediënten in de wimperserum

Triethanolamine: Helpt stoffen beter op te lossen en de PH gereguleerd te houden in een wimperserum.