Beste wimperserum: Alles op een rijtje - SerumGeeks

Beste wimperserum: Alles op een rijtje

Doordat er tegenwoordig veel wimperserums op de markt aanwezig zijn, kan het soms moeilijk zijn om de juiste of beste wimperserum te kiezen. Met deze blog willen we je verder inlichten over verschillende wimperserums en waarom ze kwalitatief en effectief zijn voor het verbeteren van jouw wimpers.

Om dit te kunnen doen hebben we een criteria lijstje nodig waarop een serum kunnen beoordelen. De meest belangrijke punten waarop we serums kunnen beoordelen zijn als volgt:

 • De formulering
 • Verstreken tijd tot het krijgen van eerste resultaten
 • Eenvoud van aanbrengen
 • Prijs-kwaliteit verhouding
 • De mening van andere kopers

Op basis van bovenstaande criteria kunnen we elke serum beoordelen en er zo systematisch achterkomen hoe goed hij is. We snappen het natuurlijk als je niet alles wilt lezen, daarom verklappen we alvast de top 6:

1.  Ecuri super lash

2. Nanolash wimperserum

3. Grande lash MD wimperserum

4. NYK1 wimperserum

5. Miralash wimperserum

6. Orphica realash wimperserum 

1. Ecuri Superlash wimperserum

De Ecuri superlash is in onze ogen nummer 1. Het is een bekend Nederlands merk met een krachtige maar simpele formulering. Verrijkt met een niet zo bekende maar krachtige peptide maakt de Ecuri superlash uitstekend om de wimperharen mee te verlengen en verdikken. Het is in Nederland geprodcueerd en bestaat al 15 jaar, meer dan de meeste wimperserums op de markt! Daarmee verdiend het bij ons de nummer 1 positie van de beste wimperserums.

Hoe is de formulering van Ecuri super lash?

De formulering heeft zijn kracht te danken aan een sterke peptide genaamd Keratin growth factor (KGF), dit stofje zorgt ervoor dat de cellen die keratine (de bouwstof van je wimperharen) stimuleren om zo je wimpers te ondersteunen en verbeteren. Ecuri is zelf ook transparant over de formulering en werking. Hier kun je alles lezen over de Ecuri superlash wimperserum formulering.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

De meeste consumenten zien binnen 4 weken al resultaten dankzij de simpele maar krachtige formulering.

De prijs-kwaliteit verhouding

De Ecuri super lash is een relatief goedkoop wimperserum met uitstekende resultaten. Daarom is de prijs-kwaliteit verhouding ervan in onze ogen goed!

Mening van andere kopers:

Online wordt Ecuri super lash alleen als positief gezien, er zijn vrijwel geen nep producten ervan in de omloop en het doet verder wat het zegt voor een relatief lage prijs!

 

2. Nanolash wimperserum

Nanolash is in onze ogen de nummer 2, het is een bekend merk in Nederland geworden waarbij het talloze klanten over de jaren heen tevreden heeft gemaakt. De Nanolash formule is één van de meest simpele formules die er is op de markt. Ondanks de simpele formulering heeft de Nanolash een hoge effectiviteit bij zijn klanten, wat laat zien dat je niet een lange lijst aan ingrediënten nodig hebt voor een serum om goed te kunnen werken.

Doordat de ingrediëntenlijst zo klein is, is deze wimperserum zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Doordat de serum maar een aantal ingrediënten bevat is de kans op een allergische reacte kleiner dan bij andere serums.

Hoe is de formulering van Nanolash wimperserum?

De belangrijkste ingrediënt in deze serum is de prostaglandine analoog Trifluormethyl Dechloro Ethylprostenolamide die de groeifase van de wimperharen verlengt en daarom voor langer, dikkere haar zorgt.

Aanvullende ingrediënten

 • Euphrasia Officinalis extract: Deze planten extract staat bekend om zijn helende werking bij droge of vermoeide ogen. In de homeopathie word het ook gebruikt bij geïrriteerde, rode of waterige ogen. Hierdoor is dit een uitstekende ingrediënt om als toevoeging te hebben in een wimperserum die een prostaglandine analoog bevat.

Prostaglandine analogen kunnen bij sommige mensen voor irritatie zorgen of vermoeide ogen waarbij Euphrasia Officinalis extract deze negatieve effecten kan tegenwerken.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

De Nanolash heeft een hoge dosis van de prostaglandine analoog Trifluormethyl Dechloro Ethylprostenolamide waardoor de wimpers sterk worden gestimuleerd. Resultaten worden vaak al na 3 weken gezien, bij sommige gebeurd dit al na 2 weken.

De prijs-kwaliteit verhouding

Omdat het een effectieve wimperserum is voor een schappelijke prijs die bij weinig mensen een allergische reactie veroorzaakt, vinden wij dat het een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Mening van andere koper?

Veel klanten zijn enthousiast over Nanolash, in Nederland is het één van de meest populaire merken. Dat is ook niet gek aangezien het veel mensen prachtige wimpers heeft opgeleverd.

3. Grandelash wimperserum

Onze nummer 3 op dit moment is de Grande Lash wimperserum, het bevat een wetenschappelijk bewezen formule die op verschillende manieren de wimpers stimuleren om te groeien. Resultaten zijn volgens klanten al zichtbaar na 3 weken, waarbij sommige het al zien na 2 weken.

Hoe is de formulering van Grande Lash?

Het belangrijkste ingrediënt, of beter verwoord de meest krachtige is Isopropyl Cloprestenate. Dit is een prostaglandine analoog die door de EU goedgekeurd is voor cosmetica gebruik. Dit is stofje zorgt er niet alleen voor dat de wimperharen langer in de groeifase blijven, maar ook dat de haarcyclus sneller wordt omgezet naar de groeifase.

In de Grande Lash wimperserum wordt Isopropyl Cloprestenate ondersteund door meerdere ingrediënten die zowel conditionerend als haargroeistimulerend zijn om de Grande Lash wimperserum zo effectief mogelijk te maken in het verbeteren van jouw wimpers.

Deze belangrijke aanvullende ingrediënten zijn de volgende:

 • Panax ginseng root extract: Een krachtige plantenextract die in meerdere studies heeft laten zien dat het haargroei kan bevorderen. Vermoed wordt dat dit komt door zijn vaatverwijdende effecten. Daarnaast zorgt het voor een verbeterde verankering van de haren wat zorgt dat wimpers minder snel uitvallen.
 • Grape seed extract: Net zoals Panax ginseng root extract zorgt het voor meer bloedtoevoer naar de haren. Hierdoor kunnen meer voedingsstoffen en zuurstof de haren bereiken om optimaal gestimuleerd te worden.
 • Arginine: Deze aminozuur is een voorloper van het stofje stikstofoxide ook wel NO genoemd. NO zorgt ervoor dat vaten in het hele lichaam verwijd kunnen worden. Net zoals bovengenoemde stoffen heeft arginine hierdoor een haargroeistimulerend effect.
 • Botanische extractmengsel: De Grande Lash wimperserum maakt gebruik van een combinatie van extracten die samen voor een krachtige verankerend effect zorgen van de haarwortel. Hierdoor vallen de wimpers minder snel uit waardoor je in een moment opname meer wimpers op je ogen hebt.

 Als conditionerende ingrediënten zijn de volgende belangrijk:

 • Magnesium Ascorbyl Phosphate: een stabiele vorm van vitamine C die zorgt voor het tegengegaan van de veroudering van de haarwortel en huid door zijn hoge antioxidanten concentratie. Als tweede zorgt het voor een hydratie van de huid rondom de haarwortels.
  Tocopheryl Acetate: Net zoals vitamine C heeft het een hoge antioxidante concentratie die de haarwortel en huid jong en sterk houdt.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

De meeste klanten zien na 3 weken al resultaten waarbij sommige zeggen het zelfs na 2 weken al te merken.

De prijs-kwaliteit verhouding

De Grande Lash is een serum die aan de dure kant van het spectrum staat, daarentegen is het een serum die keer op keer zijn effectiviteit heeft bewezen en daarom voor ons een goede prijs-kwaliteit verhouding aan kan houden.

Mening van andere kopers?

Omdat Grande Lash wereldwijd een bekend merk is, kan je snel op het internet vinden dat vele klanten  zeer tevreden zijn met deze wimperserum. Daarentegen is het belangrijk om te weten day de Grandelash een bovengemiddelde hoeveelheid aan bijwerkingen meldt onder consumenten vanwege zijn grote ingrediëntenlijst.

4. NYK1 wimperserum

De NYK1 serum bestaat uit een simpele maar effectieve formulering die geheel natuurlijk is en hypoallergeen. De serum komt in een extra groot volume van 8 ml en is daarmee één van de goedkope serums qua prijs/ ml verhouding.

Hoe is de formulering van de NYK1 serum?

De belangrijkste ingrediënten in de serum zijn een combinatie van botanische extracten en vitamines. Het is een serum met maar een aantal effectieve ingrediënten, maar dit wel niet zeggen dat het een minder krachtige serum is dan andere. Op basis van de simpele formulering is de kans op het krijgen van een allergische reactie hierop uiterst klein, daarom is dit een gunstige formulering voor mensen die een gevoelige huid hebben of een allergische reactie krijgen van andere wimperserums.

De haargroeistimulerende ingredienten:

 • Panax ginseng root extract: Een krachtige plantenextracten die bekend staat voor zijn vaatverwijdend effecten gecombineerd met een verankerend effect van haren in de huidlaag.
 • Swertia Japonica extract: Stimuleert meer bloedtoevoer naar de huid en haarwortels. Tevens is het bewezen effectief te zijn tegen melanine synthese. In andere woorden is het goed tegen het verlichten van donkere huid plekken.
 • Biotine: Speelt een ondersteunende rol in de aanmaak van keratine. Keratine is de belangrijkste bouwsteen van alle haren op je lichaam, inclusief wimperharen.
 • Riboflavine: Dit stofje zet tryptofaan om in vitamine B3 genaamd niacine. Niacine heeft een vaatverwijdend effect en kan hierdoor extra haargroei stimuleren. Niacine activeert op den duur Vitamine B6, die door de haarzakjes wordt gebruikt om de bouwsteen cystine te gebruiken voor het maken van haar.

 

Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

De meeste mensen krijgen resultaten na de 5e week waarbij het zeer evident wordt na 8 weken. Na 12 weken wordt het maximale resultaat bereikt.

De prijs-kwaliteit verhouding

Als het gaat om de prijs-kwaliteit verhouding zijn er weinig serums die kunnen tippen aan de NYK1 Lash Force serum. Met zijn grote volume van 8.0 ml gaat deze serum maanden mee en zal je geheid resultaat zien aan het einde van je tube.

Mening van andere koper?

Wereldwijd zijn er duizenden klanten die online hun before en after foto’s hebben gedeeld met ongelofelijke resultaten. Hiermee kunnen we met garantie zeggen dat de meerderheid van de gebruikers van NYK1 tevreden is.

5. Miralash wimperserum

De Miralash is één van de beste wimperserums op de markt die al tijden vele klanten heeft blij gemaakt. Het heeft een krachtige formulering die vanuit verschillende invalshoeken de wimperharen kan stimuleren. Niet alleen is het één van de krachtigste wimperserums o.b.v. de diverse haargroeistimulerende ingredienten, maar is het ook een relatief goedkope wimperserum.

Hoe is de formulering van de Miralash wimperserum?

De Miralash wimperserum is verrijkt met een prostaglandine analoog genaamd Trifluormethyl Dechloro Ethylprostenolamide die de groeifase van de wimperharen verlengt en daarom voor langer, dikkere haar zorgt.

Aanvullende haargroeistimulerende ingredienten:

 • Biotinyl tripeptide: Een krachtig bewezen haargroeistimulerende peptide die zowel voor extra verankering zorgt van de haarzakjes als stimulatie van keratinocyten (de cellen die keratine aanmaken).
 • Panax ginseng root extract: Een kruiden uit het verre Oosten die bekend staat voor zijn vaatverwijdende eigenschappen. Hierdoor krijgen de haarzakjes meer zuurstof en voedingsstoffen om te groeien en sterk te worden.

 

Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

Net zoals alle andere prostaglandine analoog bevattende serums geeft de Miralash binnen gemiddeld 4 weken zichtbaar resultaat.

Prijs-kwaliteit verhouding

In onze ogen is dit uitstekend, de Miralash is relatief goedkoop in zijn markt en doet wat het zegt.

Mening van andere kopers

Online wordt de Miralash als positief opgevat door de consumenten, wat niet gek is als je kijkt naar wat het doet voor het bedrag dat je ervoor betaalt.

6. Orphica Realash wimperserum 

De Orphica realash wimperserum staat ook hoog op onze lijst door zowel zijn betrouwbare resultaten als het hebben van een lage kans op bijwerkingen. De formulering is gemaakt met kalmerende en conditionerende ingredienten om de kans op bijwerkingen te minimaliseren. 

Hoe is de formulering van de Orphica realash wimperserum?

Verrijkt met zowel een effectieve peptide en een prostaglandine analoog maakt het deze serum geschikt voor iedereen die opzoek is naar haargroei. Verder is de Orphica realash verrijkt met ingredienten die de huid rustig houden en beschermen tegen bijwerkingen. De formulering is zo goed dat Orphica zelf claimt dat resultaten bij sommige consumenten al binnen 2 weken te zien zijn!

Aanvullende conditionerende ingredienten:

 • Flax seed extract: Is verrijkt met omega vetzuren die zorgen voor een kalmerende en hydraterende werking voor de huid rondom de ogen
 • Saw palmetto: Hoog in vetzuren en plantensterolen om de conditie te verbeteren en glans toe te voegen.

Hoe snel kan ik resultaten verwachten?

Resultaten kunnen al binnen 2 weken worden gezien, over het algemeen zien de meeste resultaten binnen 3-5 weken.

De prijs-kwaliteit verhouding

In onze ogen is dit goed, je betaald er minder voor dan een Grande cosmetics of Revitalash maar je krijgt een gelijkwaardig product die net zo krachtig is in het stimuleren van de wimpers.

Mening van andere verkopers

De mening over dit product is online gemixt, hieronder een uitleg waarom:

 

Disclaimer!

We hadden het kort over de onterechte negatieve reviews die over dit product worden geschreven en dat willen we in deze blog graag verhelderen.

Als je een onderzoeker type bent m.b.t het kiezen van producten zal je geheid al een aantal reviews zijn tegengekomen over het feit dat mensen klagen dat er neppe producten worden geleverd die geen resultaten geven. Waarbij op de ene verpakking staat dat het in Frankrijk is geproduceerd (daar komt dit merk ook vandaan) en op een andere dat het in slowakije is geproduceerd.

Na veel klanten te hebben gehad die met dit probleem kwamen hebben we dit neergelegd bij het merk zelf en die zei het volgende.

Hi, due to new restrictions we have to place the address of the distributor on the box. Realash by Cron System is our product and it is still original. I suppose customers have found a way to getting new products for free. If someone does not get it, they can contact our Orphica team to ensure that product has not been changed in any way. The second thing is that if someone uses enhancer longer than full treatment, they should remember that the lashes may be overstrained and lashes will fall out. Between treatments there should be pauses. When we use conditioner all the time, the lash grows and can fall out just because of its weight.

Hierbij willen we jullie allemaal gerust stellen dat de producten die je van Orphica bij ons koopt allemaal echt zijn en je dat altijd kan laten controleren bij het merk zelf. Laat je daarom niet meteen wijs maken door reviews van klanten die zich te snel laten misleiden.